omgeving

Balk is een karakteristiek dorp in Gaasterland met vele winkels en gezelligheid. Met beschermd dorpsgezicht heeft Balk vele monumentale panden. Een prachtige locatie aan het watertje “de Luts”, bekend van de 11-stedenroute.

xGaasterland kenmerkt zich door het bijzondere landschap; met het glooiende karakter, vele bossen, kliffen en waterrijk gebied.
Dit alles maakt het gebied tot een waar paradijs voor iedereen die ontspannen wil.

Tjasker 003

Watersporters, gezinnen, wandelaars, fietsers, cultuurliefhebbers en natuurminnaars kunnen hier heel goed terecht. Hier vind je water, strand en bos op een korte afstand van elkaar. Fiets- en wandelpaden wisselen elkaar af met vergezichten en pittoreske dorpjes.

Ook kunt u in de omgeving kanoën, zeilen, kitesurfen, met de sloep er op uit, mountainbiken, noem maar op.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan hier in Balk en omgeving!

Reeen roedel in weiland grazend2

Gaasterland bevindt zich in Nationaal Landschap zuid-west Fryslan en heeft alles te bieden: verschillende soorten landschappen, weidse uitzichten, natuurgebieden, beslotenheid van dorpjes en stadjes, grote en kleine meren en veel, heel veel vogels. Landschaps- en natuurfotograaf Jan Tijsma probeert met zijn fotografie te verbazen, te verrassen en te verwonderen, door al die elementen met elkaar te verbinden door ze op zijn manier binnen het Nationaal Landschap in beeld te brengen. Kijk op www.jantijsma.nl en ontvang de wekelijkse nieuwsbrief met prachtige foto’s!