activiteiten

Lijkt het je leuk om met vriendinnen, collega’s of familie iets leuks te gaan doen? Zomaar of als jaarlijks uitje of om je verjaardag net even anders te gaan vieren of  …..?

Bekijk dan hier onze mogelijkheden. Staat er niet bij wat je graag wilt, geen probleem! Neem vrijblijvend contact op en bespreek je wensen met ons. Wij denken graag met je mee! info@buterhus.nl of 06-12865018

Natuurlijk kun je It Bûterhûs ook reserveren voor een familiedag, een bijeenkomst, reünie of verjaardag. Koffie of theedrinken met heerlijk eigen gebakken taart of met elkaar lunchen. Er is van alles mogelijk!

1-8-2016

Workshop make-up
Make-up demonstratie met:
– huidanalyse
– make-up kleurenadvies
Alles is aanwezig, zoals cresty voor perfecte wenkbrauwen, Alva make-up en penselen. Zelfs de behandelstoel!
Je kunt ook kiezen voor een workshop: feestelijk opmaken.
Een kinderfeestje, met schminken, kan ook.
Vraag naar de mogelijkheden.

Lezing met mini-workshop: Wei-kookgerei
Lisette Bokma laat je zien, hoe je heel eenvoudig zelf basisvoeding zoals boter, kaas, kwark, brood en gezonde drankjes kunt maken. De melk die je hiervoor nodig hebt, haal je rechtstreeks van de boer!
Een interessante lezing over haar afstudeerproject: “Wei-Kookgerei” met mini workshop.

20161027_213703    20161028_174624    20160810_171724

Dorpskuier Langs de Luts
Met de gids maakt u een interessante dorpskuier Langs de Luts, waarin de geschiedenis van Balk verteld wordt met uiteraard ook het boterverhaal (1 uur). Daarna kunt u koffie/thee drinken met bijvoorbeeld een heerlijk stukje boterkoek.

Creatief met natuur

Workshop vilten

Zeilen met het  skûtsje de “Aleida Hendrika” naar Heeg
Wilt u een dagje mee zeilen op het skûtsje de “Aleida Hendrika”, gebouwd in 1905? Het is een prachtige belevenis voor jong en oud. Skûtsjeverhuur Haghe laat u zien hoe mooi Fryslân is vanaf het water. Fietsers kunnen er een leuke en afwisselende sportieve dag van maken door deze zeiltocht te combineren met een fietstocht rond de Fluessen van ca. 28 km. Er is een korte route via Woudsend van 18 km. U vaart en zeilt de heenweg en fietst terug of omgekeerd. Er kunnen 15 personen mee aan boord en de fietsen gaan gratis mee. De overtocht duurt ongeveer 2,5 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar in It Bûterhûs (VVV agentschap) te Balk.

beurtveer Balk Heeg (2)

Arrangement met watertaxi Balk (helaas niet in 2017 beschikbaar)
We starten met koffie/thee (2 kopjes) met huisgebakken boterkoek in It Bûterhûs.
Aansluitend een vaartocht naar Sloten of naar de Wyldemerk (2 uren)
Sloten: we varen over het Slotermeer naar Sloten. Vervolgens beleeft u het kleinste Elfsteden stadje van Friesland vanaf de boot. Vervolgens varen we om Sloten heen, zodat we over het Slotermeer terug keren naar Balk.
Wyldemerk: varen door de Luts (11-stedenroute) naar de Wyldemerk. Hier kunt u even van boord om een wandelingetje te maken. Vervolgens varen we terug naar Balk.
Opstapplaats watertaxi bij It Bûterhûs in centrum Balk
Kosten: 180,- (12 personen)