dagrecreatie

ZWEMMEN
Er is een prachtig zwem-en surfstrand bij Balk aan het Slotermeer. Er zijn diverse speeltoestellen en er is een volleybalnet. Naast het zwemstrand ligt het watersportstrand voor surfers en zeilers.
Info strandpaviljoen Balk: www.badmeesterkeimpe.nl

In Oudemirdum, aan het IJsselmeer, is een gezellig dagrecreatie terrein met diverse speel-, strand- en zwemmogelijkheden.
Info strandpaviljoen Oudemirdum: www.hegegerzen.nl

ZEILEN, VAREN OF KANOËN
Balk is een prima plek om je vaarvakantie te beginnen. Huur een Valk, Fox, Keus 22, sloep, kano’s of motorbootjes en verken het Friese merengebied en natuurlijk Gaasterland.
www.sloepnedwatersport.nl
www.ulepanne.nl
www.marswal.nl
www.destipebalk.nl

(KITE)SURFEN
Spectaculaire capriolen van kite surfers en de kleurrijke vliegers ziet u bij het strand van het Mirnser Klif. Er is een speciale kitezone in het IJsselmeer voor kiters en surfers.
Info: http://www.vvvfriesemerengaasterland.nl/watersport/zeil-en-kite-surfscholen#sthash.Bj7zZFTR.dpuf

13-08-11 Mirns

FIETSEN
Er zijn oneindig veel mogelijkheden op fietsgebied in de omgeving van Balk. Door de Gaasterlandse bossen, het prachtige glooiende landschap, naar de kliffen aan het IJsselmeer, noem maar op.
Bij de diverse VVV-kantoren zijn fietskaarten verkrijgbaar. Veelgevraagd zijn de handzame kaarten van het zogenaamde ‘Fietsnetwerk’ Fryslân (ook wel knooppunten genoemd).
Fietsen zijn te huur in Balk: www.moustweewielers.nl

Route-tips:
1) beeldenroute “de Famkes fan Kolderwolde”:
Het is een beeldenroute (gemaakt door kunstenaar Evert van Hemert) in Kolderwolde, waar langs de openbare weg zomaar 11 bronzen beelden staan.

Kijk voor de routebeschrijving op: www.vvvfriesemerengaasterland.nl/detail/beeldenroute-de-famkes-van-kolderwolde/a24025e0-428f-48c9-9622-e61e7c04fa3f

8ff49e67-8e3c-4968-aab1-e2bfb777e17d

2) kunstroute door Gaasterland:
In 2017 zijn de ateliers weer collectief geopend op de zondagen 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 aug, 3 sept en 1 okt.
van 12.00 tot 17.00 uur.U kunt dan kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Wie kunst ontdekken en recreëren wil combineren, pakt de fiets en geniet van het bosrijke Gaasterland. Totale lengte kunstroute circa 25 kilometer.
Voor meer info: www.vvvfriesemerengaasterland.nl/detail/kunstroute-door-gaasterland

kunstroute980x600-2017

3) zeilen met een skûtsje naar Heeg, gecombineerd met een mooie fietstocht:
Wilt u een dagje mee zeilen op het skûtsje de “Aleida Hendrika”, gebouwd in 1905? Het is een prachtige belevenis voor jong en oud. Skûtsjeverhuur Haghe laat u zien hoe mooi Fryslân is vanaf het water. Fietsers kunnen er een leuke en afwisselende sportieve dag van maken door deze zeiltocht te combineren met een fietstocht rond de Fluessen van ca. 28 km. Er is een korte route via Woudsend van 18 km. U vaart en zeilt de heenweg en fietst terug of omgekeerd. Er kunnen 15 personen mee aan boord en de fietsen gaan gratis mee. De overtocht duurt ongeveer 2,5 uur.

beurtveer Balk Heeg (2)

VAREN IN JE ROLSTOEL door Gaasterland iets voor jou?
De Stichting Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen (BMFM) verzorgt kleinschalige rondvaarten met een boot die toegankelijk is voor rolstoelen. In 2010 is de stichting gestart met het project “In je rolstoel door de Luts”. Alle informatie vindt u op de website: www.stichtingbmfm.nl
Nieuw: In de maanden juli en augustus heeft de stichting een vaste vaarmiddag op woensdag. De boot ligt dan aangemeerd in het centrum van Balk. Vaartijd vanaf 14.00 uur .
U kunt zo opstappen! Bellen/mailen voor een afspraak of meer informatie mag ook: 0514-603051 of 0514-533041, mail: stichtingbmfm@gmail.com.

Rolstoelboot Harrie Schadenberg 2