KAFFEE- UND TEEHAUS

Openingstijden kadowinkel en VVV agentschap:
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.30 uur en op zaterdag van 13.00 – 16.00 uur.

Een mooie samenwerking tussen It Bûterhûs en EspecialCare leidt tot een interessante leer- en werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in Balk. Vanaf 1 oktober 2019 gaan drie medewerkers aan de slag onder leiding van een begeleider van EspecialCare en Engelien Bouma, eigenaresse van It Bûterhûs.

Vele mogelijkheden voor medewerkers en bezoekers
It Bûterhûs aan de Luts in het pittoreske Balk biedt volop mogelijkheden. Voor wie wil blijven logeren, zijn er drie mooie appartementen, toeristen kunnen langskomen bij het VVV-agentschap en er wordt lekkere koffie en thee geschonken met huisgebakken taart en andere lekkernijen. It Bûterhûs, gevestigd in een historisch pand uit 1633, is een geliefde plek bij de inwoners van Balk en de directe omgeving. De winkel wordt regelmatig bezocht, ook omdat er allerlei lokale en fair trade-producten worden verkocht.

Gasten bedienen en VVV-informatie delen
Een groot deel van de afwisselende werkzaamheden wordt uitgevoerd door cliënten van EspecialCare, die daarmee een interessante leer- en werkplek hebben en zo elke dag meer van hun eigen talenten ontdekken en volop in de maatschappij staan. De medewerkers van EspecialCare gaan de bezoekers van It Bûterhûs op een gastvrije manier bedienen en voorzien van VVV-informatie. Daarbij worden ze ondersteund door de begeleider vanuit EspecialCare.