lezingen

wei-groter-als-1920x5001

Lezing “Wei-Kookgerei” met mini workshop!

Een interessante lezing van Lisette Bokma over haar afstudeerproject: “Wei-Kookgerei” met mini workshop.
Met haar zuivelset wil ze mensen weer uitnodigen om zelf voedingsproducten te maken en te proeven hoe puur voedsel kan smaken. Met de set kun je heel eenvoudig zelf basisvoeding zoals boter, kaas, kwark, brood en gezonde drankjes maken. De melk die je hiervoor nodig hebt kan rechtstreeks van de boer gehaald worden en daarna kan het maak proces beginnen! In haar receptenboek zijn de basis recepten te vinden.

Op de plank in It Bûterhûs staat haar zuivelset tentoongesteld, kom gerust een keer langs om een kijkje te nemen.
Zeer geschikt voor groepsactiviteit. Interesse? info@buterhus.nl of 06-12865018

20160810_171724

 

Lezing Bouwen met Bouma’s  

De stichting Bouwen met Bouma’s is in 2005 opgericht. Vier broers Bouma (Durk, Willem, Herman en Klaas) zijn in 2006 voor het eerst naar Zambia gegaan. Een vijfde broer, Johannes Bouma, is jaren missionaris in Zambia geweest. Hij was en is de grote inspiratiebron voor de stichting. Door zijn contacten is er ook een lokaal bestuur opgericht.

Ieder jaar gaan er vier vrijwilligers gedurende zes weken naar Zambia om mee te helpen aan de projecten. Willem Bouma is in totaal 5 keer in Zambia geweest. Hij neemt u, aan de hand van foto’s, mee naar Zambia en verteld over de gerealiseerde projecten. Met fysieke en financiële hulp aan kleinschalige (bouw)projecten probeert de stichting een wereld van verschil te maken. U krijgt met deze lezing een inkijk in de werkwijze van de stichting en in het leven van de bevolking van Zambia.

0323    04030211