Leer- en werkplaats

Vanaf 30 oktober 2019 werkt It Bûterhûs samen met EspecialCare!

EspecialCare biedt kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking een zinvolle en gezonde vorm van dag en vrijetijdsbesteding.
Vanuit de positieve psychologie werken wij met deze bijzondere doelgroep. Wij gaan uit van de kracht en mogelijkheden van deze doelgroep. Kijken naar talent en sterke kanten. De begeleiding is er op gericht de zelfredzaamheid, eigenwaarde, zelfvertrouwen, sociale- en arbeidsvaardigheden te vergroten. Wij geloven in het belang dat iedereen mee kan doen, meetellen en een bijdrage leveren aan de samenleving. Verbinding maken en sterk staan in de maatschappij, waar It Bûterhûs prachtig bij aansluit.

Nieuwe dagbestedingslocatie: It Bûterhûs

Vanaf 30 oktober hebben wij een nieuwe dagbestedingslocatie namelijk It Bûterhûs in het centrum van Balk. It Bûterhûs is een koffie en theeschenkerij, VVV-kantoor, winkel met lokale en Fair Trade producten en je kunt er ook overnachten.Laurens-jan werkt hier al een tijdje vanuit Maeykehiem samen met collega Kyra. Wij zullen dit overnemen en zo kunnen Kyra en Laurens-jan hier gelukkig blijven werken! Wij zullen hier iedere woensdag en donderdag aanwezig zijn en onze begeleidster Geldou zal hier werkzaam zijn. Laurens-jan heeft al aan zijn collega’s in Sneek vertelt wat hij hier doet, maar nu ook nog even voor jullie!..
Hoi ik ben Laurens-jan en ik vind mijn werk bij It Bûterhûs erg leuk! Gelukkig hebben mijn moeder, Anneke (van EC) en Engelien (van It Bûterhûs) geregeld dat ik hier kan blijven werken! Ik werk achter de kassa, help met voorraad aanvullen (meten en wegen van producten) en erg lekker is de bokkenpootjestaart (die maak ik ook).
Komen jullie een keer langs en bokkenpootjestaart eten, dat zou ik heel gezellig vinden!
P.S.: Ik heb dit verhaaltje ook voorgelezen aan mijn collega;s van de EC- dagbesteding in Sneek (knap hoor Laurens-jan).
Groetjes, Laurens-jan (geschreven met een beetje hulp).

Wat een super toffe nieuwe leerzame werkplek. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een kijkje nemen!